Начало » » Radio Classic FM Online

Radio Classic FM Online

Добавено от amrum в 30/08/2014 | 15:01


Radio Classic FM Online


Classic FM е първото и към момента единствено радио с насоченост към класическата музика в България, стартирало излъчването си през 1994г. Понастоящем Радио Classic FM излъчва на радиочестотата на Алма Матер със съвместна програма „Алма Матер – Класик ФМ".

С течение на времето Classic FM придоби и се утвърди пред постоянна аудитория, като програмата му днес включва не само класически световни и национални изпълнения, но и вълнуващи интервюта с журналисти, писатели, публицисти, драматурзи и хора на изкуството, с което се ориентира към по-широк кръг от културни процеси.

Изискано, ненатрапващо се, интелигентно, Classic FM винаги е отправяло поглед към младите таланти и тяхното професионално развитие – обстоятелство, което води до създаването на собствен младежки оркестър. Освен това радиото е основен организатор на "Европейски музикален фестивал", първоначално провеждан само в София, а днес в общо пет български града, многобройни представления и концерти, които вече не са привилегия само на по-възрастните, но и на много млади хора, решили да се докоснат до красотата и изяществото на класическата музика.
Официален сайт на Радио Classic FM