Начало » » БНР Христо Ботев | BNR Hristo Botev Online

БНР Христо Ботев | BNR Hristo Botev Online

Добавено от amrum в 18/08/2014 | 14:22
БНР програма „Христо Ботев” е единствената програма в национален радиоефир, ангажирана да запълни иначе незаетата ниша на изкуството, културата и образованието. Нейната цел е да възпроизвежда (а донякъде и да създава) произведения на изкуството в областта на поезията и прозата, публицистиката, музиката, театъра, медиите и журналистиката.

Минавайки отвъд злободневието и елементарния битовизъм, програма „Христо Ботев” предлага на слушателите си не просто информация, а храна за душата – нещо, от което крещяща нужда имаме всички.

По начало програмата се цели към една немалка, но по-специфична таргет група – радиослушатели с по-висок праг на удоволственост, образовани хора, ангажирани в най-различни полета на професионална и лична реализация.

В палитрата на програмата влизат богата гама от фолклорна, класическа оперна, джаз и поп музика, нерядко в живи изпълнения пред публика.
В делниците особено ярко е предаването „Добър ден”, което се излъчва в часовете преди обед и което по дни е специализирано в различни тематични области – политика, право, икономика и т.н. Освен него, същностна част от програмната схема са различните образователни предавания за народните обичаи и проблемите на модерността, предаванията за медии и медийна култура, хумористичните блокове и т.н.
Официален сайт на програма „Христо Ботев“