БГ Радио | BG Radio Online

Добавено от amrum в 20/08/2014 | 03:11
БГ Радио е понастощем най-голямата и развиваща се национална радиоплатформа, ангажирана с подкрепа на съвременната българска рок, поп и естрадна музика и култура. Силно поставен е музикалният акцент, но освен него, в програмната схема намират място и немалко други елементи: спорт, новини, прогноза за времето и т.н.

Не би било пресилено, ако кажем, че днес БГ Радио е една истинска алтернатива на останалите радиостанции, отличаваща се с активитет, динамичност, развлекателност и иновативност, но следваща една и съща основна посока от създаването си досега: да излъчва единствено и само качествена българска музика, развивайки националната култура и идентичност. И това далеч не е самоцел, а успешно изпълнявана в течение на годините мисия.

Ежегодно БГ Радио връчват Годишни музикални награди, които днес са най-престижно отличие за родните музиканти и най-голямо събитие в българския музикален свят. Освен това БГ Радио има особено силен активитет в посока откриване и подпомагане на нови таланти в професионалното им развитие, успешно развива продуцентска дейност и е създател на забележителната и добре позната на всички класация „500-те най-велики български песни на всички времена”.
Официален сайт